Wednesday, 29 May 2013

CIRI-CIRI SUAMI YANG SWEET DAN ROMANTIK


CIRI-CIRI SUAMI YANG SWEET DAN ROMANTIK

1. Call isteri time waktu keje sebab nak cakap rindu.

2. Peluk isteri secara tiba-tiba.

3. Puji isteri cantik.

4. Bergurau senda dengan isteri time baru balik keje.

5. Kemas rumah atau masak bersama isteri kat dapur.

6. Urut bahu atau picit kepala isteri dengan sukarela time tengah santai-santai duduk kat sofa sambil tengok TV

7. Tolak stroller baby atau dukung anak time shopping bersama isteri.

8. Berada disisi isteri time isteri melahirkan anak.

9. Sanggup bangun pagi dan masak breakfast untuk isteri.

10. Belanja isteri pergi shopping sakan dengan ikhlas dan gembira.

11. Bagi hadiah atau bunga kat isteri walaupun bukan pada hari
anniversary ataupun birthday.

12. Dengar luahan isteri time isteri tengah sedih akibat PMS sambil bagi kata-kata semangat.

13. Rajin solat berjemaah bersama isteri dan cenderung mengajak isteri lebih dekat dengan Allah.

14. Buat candle light dinner secara mengejut

Like and Share ♥
 Anda nak tahu pasangan anda romantik atau tidak, baca adakah pasangan anda romantik..heheehe

CIRI-CIRI SUAMI YANG SWEET DAN ROMANTIK

1. Call isteri time waktu keje sebab nak cakap rindu.

2. Peluk isteri secara tiba-tiba.

3. Puji isteri cantik.

4. Bergurau senda dengan isteri time baru balik keje.

5. Kemas rumah atau masak bersama isteri kat dapur.

6. Urut bahu atau picit kepala isteri dengan sukarela time tengah santai-santai duduk kat sofa sambil tengok TV

7. Tolak stroller baby atau dukung anak time shopping bersama isteri.

8. Berada disisi isteri time isteri melahirkan anak.

9. Sanggup bangun pagi dan masak breakfast untuk isteri.

10. Belanja isteri pergi shopping sakan dengan ikhlas dan gembira.

11. Bagi hadiah atau bunga kat isteri walaupun bukan pada hari
anniversary ataupun birthday.

12. Dengar luahan isteri time isteri tengah sedih akibat PMS sambil bagi kata-kata semangat.

13. Rajin solat berjemaah bersama isteri dan cenderung mengajak isteri lebih dekat dengan Allah.

14. Buat candle light dinner secara mengejut

Like and Share ♥

Gambar-gambar Kereta Mewah Di Malaysia

Haaa... anda mampu untuk memilikinya?? tepuk kepala tanya hati, hanyoiii mahal giler i pun tak mampu nak beli kereta mewah seperti ini, sudahlah mahal, mewah lagi, dah macam kondo 5 bintang. Itulah tempat tidur,tempat makan, mandi dan sebagainya, siap aircon lagi..heheheh

Berangan je la... Kereta mewah di malaysia, rakyat malaysia ramai sudah mampu memiliki kereta mewah seperti ini.. jom kita lihat beberapa gambar kereta mewah di malaysia, harga 200ribu ke atas, malah ada sampai jutaan ringgit malaysia, jom tengok.

































dan banyak lagi, search jer dekat google.. tak mampu deng nak milikinya.. dapat naik pun jadilah,huhuhuhu





Pelik Tapi Sedap - Betul ker??

Assalamualaikum...

Petang ni i nak kongsi beberapa gambar pelik tapi sedap.. kalau dengar jer perkataan sedap sudah pasti makanan atau bahan-bahan yang boleh makan. Tapi agak-agak pelik, jika di tengok pasti tak lalu nak makan.. Jika tanya i?? pasti i tak makan punya, nanti keluar segala harta karun dalam perut.

Apa yang pelik tapi sedap tu?? jom tengok.

Kerabu Bronok


Tembikau Cina
Buah Pelik Tembikai Bentuk Segiempat Dan Pelbagai bentuk love macam bentuk love watermelon

Tak tau nama Apa


nak lagi lebih search kat google jer...

MEGA GIVEAWAY " SUPRISE & AWESOME GIVEAWAY BY SN "

                                         

MEGA GIVEAWAY 
" SUPRISE & AWESOME GIVEAWAY BY SN " 
CLICK BANNER !
PRIZES :
 Peplum Lace Kurung, Jubah Dress, CTAC bag, Tudung/shawl , Baucer discount, top up
cash, button bagde, Sabun GLuta 3 layer, jam moustache, anak tudung bawal berwarna
keychain felt craft, brooch felt,  shiseido black mask, broochquilling bookmark, Dress Labuh,
 Blouse, keychain Domokun, etude house styling eyeliner & tomatox, Gift dari Utara ,
1 unit mug PUTIH bercetak BERNILai RM27 (Sem)/RM32 (sbh/srwk), bookmark , coklat oreo
SAYA TAG : 
a) .........Sis wawa.......................................
b) ................hazelnie................................
4.WAJIB FOLLOW/LIKE FANPAGE/BLOG/TWITTER/INSTAGRAM semua sponsor ! (
RUJUK SENARAI SPONSOR DAN HADIAH GIVEAWAY DI BAWAH )
 ** Sila jujur kerana akan di-check. Sepandai-pandai tupai melompat akhirnya jatuh ke tanah juga kan. So, make sure penyertaan anda sah. Sekiranya didapati anda tidak berlaku jujur, penyertaan anda akan terus
dibatalkan. Tak ada lagi budi bicara okay. Harap maklum.



Tuesday, 28 May 2013

Perbuatan Bukan Manusia: Bayi Warga China Di Flush Dalam Mangkuk Tandas Terselamat [Gambar/Video]

Perbuatan kejam ini sangat mendukacitakan, bayi yang tidak bersalah di buang sebegitu rupa, ini perbuatan bukan manusia, ini perbuatan syaitan... Syukur anak itu masih bernyawa.. kesian yang amat sangat.

Kejam sungguh! Berita terbaru di televisyen sekejap tadi buat semua orang kat tempat kerja saya pergi berdiri betul-betul depan tv! Bayi dari China ini di temui tersepit dalam batang paip besar setelah di percayai di flush dari mangkuk tandas.



Perbuatan khianat siapa?

Bayi yang bernasib baik itu terselamat apabila orang awam mula terdengar tangisan dari dalam batang paip.

Penyelamat terpaksa memotong batang paip
Akhirnya bila penyelamat sampai, mereka terpaksa memotong batang paip untuk memudahkan pengeluaran bayi.


Ajaibnya, bayi itu akhirnya terselamat dan di hantar ke hospital untuk rawatan lanjut.


Apalah salah bayi tu nak dibuang? Kalai betul tak nak anak, takkan tak ada jalan lain? Janganlah jadi sekejam tu T.T


Bayi tu ditemui hidup
Nasib baik jantung tak keluar je bila saya tengok penyelamat memecahkan batang paip tu~



#Manusia akhir zaman tak berperikemanusiaan dah macam zaman jahiliyah dulu... Manusia ke namanya macam tu?


Monday, 27 May 2013

Hakim at Teppanyaki Malaysia

Baru-baru kite orang pi jalan-jalan dekat jusco, lapar punye pasal carilah tempat makan jap. cari punye cari wife ajak i makan teppanyaki, i ni tak pernah rasa atau makan teppanyaki ni. Maklumlah orang kampung, masuk-masuk jer dah blerr nak oder apa. Apa lagi gunalah talian hayat wife saya, die yang oder. hehehe. Tunggu punya tunggu lepas oder tak da pa nak buat, shoot picturelah kejap. Picture the Teppanyaki Bersama Hakim, hakim bukan artis,anak i lah.

Sedikit tentang Teppanyaki yang saya tau, teppanyaki berasal dari negara matahari terbit, iaitu Jepun. Makanannya berlandaskan kering jer.. tak da kuah pun macam masakkan melayu. sayur hanya die pakai toge jer.. jom kita lihat picture ...













Haaa p lah rasa.. ok juga rasanya...

da sedikit video anak saya...


Sunday, 26 May 2013

Lawak geli Papa & Mama

Lawak geli Papa & Mama



Di suatu pagi, seorang anak lelaki keluar dari biliknya dan bertanya pada neneknya: 
"Nenek, mana Papa dan Mama?" 
"Mereka masih di dalam bilik..." neneknya menjawab. 
Anak itu tertawa kemudian sarapan sendirian lalu pergi sekolah. Ketika pulang.. anak lelaki bertanya lagi pada neneknya: 


"Dimana Papa dan Mama?" 
"Mereka masih di dalam bilik" neneknya kembali menjawab. 
Anak itu tertawa geli, lalu menghabiskan makan tengaharinya dan pergi bermain. Malam harinya barulah anak lelaki tadi pulang untuk makan malam. Sebelum makan, si anak itu bertanya lagi pada neneknya: 
"Di mana Papa dan Mama?" 
"Masih di dalam bilik" jawab nenek. 
Anak itu tertawa geli. 
"Kenapa dari tadi aku perhatikan engkau ketawa saja?!" tanya neneknya dengan nada tinggi. 
Si anak menjawab, 
"Semalam Papa masuk ke bilik saya untuk meminta gel pelembab kulit, tapi saya bagi gam Super Glue..."

Cium di Tiga Tempat

Cium di Tiga Tempat


Di sebuah taman, sepasang kekasih sedang berbisik-bisik:

 Lelaki: "Sayang, apa yang paling kamu dambakan?"

Teman wanitanya dengan malu-malu kucing berkata: "Perkara yang paling ku dambakan ialah, kamu mencium diri ku di 3 tempat."

Lelaki: "Ah, itu mudah, cuba kamu katakan di tiga tempat yang mana?"

Wanita: "Paris, London dan New York."


 ---- sumbangan: Harry

Burung Pipit bukan Burung Huhuhu

Burung Pipit bukan Burung Huhuhu

 

Anda jangan terperdaya dengar cerita burung pipit ini, ini sekadar kongsi cerita sahaja, faham betul-betul dan gelak sorang-sorang, heheheh burung pipit, burung apa?? burung pipit..


Seorang pemuda hensome yang sedang mabuk, berjemur dipantai tanpa pakaian menutup tubuhnya. Ketika dia melihat seorang anak gadis kecil lebih kurang berumur 7 tahun berjalan melintasinya, Dengan pantas dia menutup bahagian tubuhnya yang tertentu dengan buku yang sedang di bacanya.

Kerana hairan, anak gadis kecil itu berkata, “Abang, apa abang tutup dengan buku tu?” tanya gadis kecil sambil menunjuk ke arah buku.

Kerana malu, pemuda itu menjawab,

“Ah tidak ada apa-apa. ini hanya seekor burung pipit?” Seekor burung pipit?” tanya gadis itu kebingungan. Betul, hanya seekor burung pipit,” jawab pemuda lebih tegas. Setelah gadis kecil itu pergi berlalu, si pemuda kembali membaca buku sambil meneguk minuman kerasnya. Tak lama kemudian, si pemuda tertidur.

Ketika terbangun, dia berada di hospital dan merasa sakit yang amat sangat.

Seorang polis menanyainya, “Apa yang terjadi?” “Saya tidak tahu. Saya sedang berjemur di pantai, lalu ada gadis kecil bertanya sebentar dan tidak lama setelah dia pergi saya tertidur dan kini tiba- tiba berada di sini.

Polis itu pergi ke pantai mencari gadis kecil dan bertanya, “Apa yang kamu lakukan terhadap lelaki yang sedang berjemur itu tadi?”

Gadis kecil itu menjawab, “Saya tidak melakukan apa-apa terhadap abang tu pon. Cuma waktu dia tidur, saya main dengan burung pipitnya. Tapi tidak lama kemudian, burung itu meludahi muka saya. Karena itu saya patahkan leher dan paruhnya, saya pecahkan telur-telurnya & saya bakar sarangnya!”


Seorang pemuda hensome yang sedang mabuk, berjemur dipantai tanpa pakaian menutup tubuhnya. Ketika dia melihat seorang anak gadis kecil lebih kurang berumur 7 tahun berjalan melintasinya, Dengan pantas dia menutup bahagian tubuhnya yang tertentu dengan buku yang sedang di bacanya.

Kerana hairan, anak gadis kecil itu berkata, “Abang, apa abang tutup dengan buku tu?” tanya gadis kecil sambil menunjuk ke arah buku.

Kerana malu, pemuda itu menjawab,

“Ah tidak ada apa-apa. ini hanya seekor burung pipit?” Seekor burung pipit?” tanya gadis itu kebingungan. Betul, hanya seekor burung pipit,” jawab pemuda lebih tegas. Setelah gadis kecil itu pergi berlalu, si pemuda kembali membaca buku sambil meneguk minuman kerasnya. Tak lama kemudian, si pemuda tertidur.

Ketika terbangun, dia berada di hospital dan merasa sakit yang amat sangat.

Seorang polis menanyainya, “Apa yang terjadi?” “Saya tidak tahu. Saya sedang berjemur di pantai, lalu ada gadis kecil bertanya sebentar dan tidak lama setelah dia pergi saya tertidur dan kini tiba- tiba berada di sini.

Polis itu pergi ke pantai mencari gadis kecil dan bertanya, “Apa yang kamu lakukan terhadap lelaki yang sedang berjemur itu tadi?”

Gadis kecil itu menjawab, “Saya tidak melakukan apa-apa terhadap abang tu pon. Cuma waktu dia tidur, saya main dengan burung pipitnya. Tapi tidak lama kemudian, burung itu meludahi muka saya. Karena itu saya patahkan leher dan paruhnya, saya pecahkan telur-telurnya & saya bakar sarangnya!”